Tuesday, May 11, 2010

Alasan korang pakai handfon lebih dari 1.....



ni 2 bijik fon yang aku ade....1maxis+1celcom....mase blaja aku pakai maxis...ye la....sms murah.....mase blaja main sms je ngan kawan2...takde nye nak col2...mahal....so sms je la.....so lepas start keje...pakai line.....ok la....celcom murah col....biasenye....keje byk nak col org....tapi mase tu....tak bole lagi kekalkan nombor...kalau 013+019..mmg org kenal celcom....skg dah...dah tak boleh kenal dah......

aku planning gak nak tutup je maxis aku....sbb tak pakai langsung...bukan tak pakai sgt....tapi ade sbb aku tak tutup lagi maxis hotlink aku ni...aku byk kali dpt HotlinkGift....topup rm10...dpt extra RM5...penah aku topup RM10...dpt extra RM12....huhuuh....tu yang aku syg nak delete maxis aku....bende ni aku dpt start 2008....aku jual topup kat kakak aku....RM12 aku jual RM10...huhuuhu....untung aku RM2.50....huhu...win win situation ....

agak2...brape fon korang pakai hahh??????.....:)

15 comments:

♥ nana i am ♥ said...

2 fon jugak.
tapi bukan sebab ade 2 bf :P
alaan : pakai celcom..BERBALOI BALOI :D

kitatauke said...

nana:ingtkan sbb ade 2 bf...huhuhu...

darlia said...

dah kawen nie je die x xtifkan mxs takot kantoi huahuahua

♥ nana i am ♥ said...

haha.yang satu pon payah nak jage.
ape lagi kalau dua,tiga,empat.
ish ish ish :P

Roronoa Zoro said...

1 jer... sebb xpening.. tapi dalam hati mungkin nak pakai dua gak.. untuk awek lain2 maybe.. wahaha.. gurau jer... 1 phone is better for me.. =D

kitatauke said...

lia:aku suami jujur...wife syg....huhuuh
nana:hahhaha....takpe....1 tu...yg paling mahal tuuuu....
zoro:hahahha....takde hal....(bro mmg ramai awek ke???huhuuh..:))

lilylala said...

kite 2 jgak..tp celcom senyap je..bkn sbb kite ad boyfie..single pom bley pkai 2 fon taw..huhu

kitatauke said...

lilylala:hahahha...sokong....kl yg dah keje...1 utk family...1 utk keje...tak nak serabut....:)

yarn said...

2 fon jugak...celcom utk family, maxis utk kawan2...future boify??? agak2 akan masuk ke golongan celcom ke maxis? hahaha~~~ faham2 je lor...hihihi...

kitatauke said...

yarn:mmg ramai yang pakai 2fon...same ngan aku jgk...:)

sue said...

sue pun pki 2 fon.. 1 prepaid n pospaid... harusla pki 2...utk keje n personal sonang citer..hehehe

BalqisShafiqa said...

rancang juga nak pakai 2 handphone untuk bisnes.
tapi tak best juga, nanti susah nak uruskan.
pakai celcom berbaloibaloi memang. :)


Terus hentak ke entri saya Fifa world Cup

Queen said...

pakai satu je...tapi kene makesure boleh menampung segala urusan kerja..ehehhe

ezanoor said...

aku pakai 2 gak, celcom n maxis... maxis utk call... sbb aku pakai plan uox ats nama adik aku... hehhe maxis penting sebab sume member tau no. tu.. huhu

kitatauke said...

sue:same la kite...cuma yg prepaid tu hidup segan mati tak mau...huhuuh
balqis:betol..kl ter pk nak bisnes..baik pakai 2....tp kl tak...1 pn ok...
queen:btol...1 pun dah ok..:)...(nape blog awak takleh bukak ekk)
ezanoor:alah..bkn tak bole bgtau member..huhuh