Friday, June 18, 2010

Kenapa siaran Piala Dunia tak berapa nak ada kat RTM???



Salah 1 artikel yang ade dalam Harian Metro hari ni...RTM kate diorg tak tipu kaki bola...jujurnya....aku memang suka bile ade siaran free untuk Piala Dunia ni....ye la....tak semua rakyat Malaysia mampu pasang Astro.....nak2...kebanyakan game start pukul 10malam....tak yah la bersengkang mata nak bangun awal pagi.....(tgk bola leh bangun...tapi subuh gajah!!!aku la...org lain tak)...tapi...ape yang menyedihkan....RTM macam tayang opening je.....mmg ade dia tayang yang lain....tapi macam suam2 kuku....kl betol nak bagi rakyat marhain macam aku ni tgk free....bagi la betul2....ni tak...kejap ade...kejap tak....agak2 korang la....kl pesaing RTM(Media Prima) yang ambik siaran ni...agak2...jadi tak macam ni?????????????????

6 comments:

nirelwof said...

betul tu...aku antara mangsa yg tetipu dgn janji manis RTM...
membuatkan aku terpaksa melanggan astro sports...
hampeh tul...

Aliff Nasir said...

rtm da bgtau da yg diorg tunjuk 32 prlawanan terpilih je..sume prlawanan ade 64...mungkin rtm x mampu nk siar sume perlawanan sbb bayaran hak penyiaran yg mahal...

Queen said...

aku pun bengang..sebab kadang tu nak tgk..tapi takde..tunggu punya tunggu..kat bawah bersorak2..(kedai mamak)...jadinya tahan kan jela hati nieyh..ahahaha..

tp aku tak slaahkan RTM la...cuma aku ade sikit sakit hati..ngeeeee

fndrocka said...

aku tak tertipu..sebab aku bijak.hoho tetiba kata diri sendiri bijak lak.iyelah sebab ku baca paper/internet/tgk berita yg rtm dah bagitahu awal2 berapa plawanan yg akan disiarkan secra langsung dan tertunda.

jgnlah cakap kalau media prima amik..masalahnya dorg tak amik pun..dorg tak sanggup bayar jugak..RTM dah bagi percuma ni pun dah cukup bagus...peringkat kumpulan ni mungkin tak berapa sgt siaran langsung.tapi bila dah masuk peringkat kalah mati mesti ada punya...specially quarter/semi dan final!


Sembang Bola : Meraikan Gol

ASaDa RyutaRo said...

macam2 yg lepas2 pun rtm tayang match yg penting je. tapi tahun ni org rasa tertipu tu mybe sbb dia duk iklan akan tayangkan WC kat siaran dia. jd org berharap la nk tengok..

kitatauke said...

nirewof : tak la mengharap sgt....tapi kl betol2 nak kasi...kasi la semua...kate RAKYAT DIDAHULUKAN.....

aliff : aku layan drama melayu je la...:)

queen : kl tggu semata2 nak tgk ulangan...baik buat taik mata...hahahha

fndrocka : doakan peringkat kalah mati nnt...RTM tayang semua....baru sakit ati ade kurang....:)

asada : raseny...dulu...mase tv3 tayang...banyak gak game yg diorg tyg kan????