Monday, May 24, 2010

Puding Pisang...yummm....yummmm

Puding ni wife aku yang buat....sedap la pulak..dah ketagih dah aku....aku ingatkan...dia isi dadah...rupenye takde...hehheh

Ni pisang yang wife aku guna untuk buat Puding Pisang ni....nama pisang ni...Pisang Lemak Manis....mula2...cari Pisang Emas....tapi dah abis sbb orang dah bawak gi belayar...so guna la Pisang Lemak Manis ni....:)


Pisang tadi dikupas dan digoreng...jangan sampai rentung dah la....:)


Dah siap goreng...leh hidang....eh...takleh lagi..sebab kuah puding belum siap..isi je dlm mug dulu...:)


Kl nak meriah...isi buah2an dlm tin....best gak isi ni....baru la rase manis/masam/lemak/yummm...yummmmm


Pastu isi kuah puding...kuah ni wife aku guna susu cair....dia masak macam mane...ntah...aku tak tau...yg aku tau makan je...:)

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ehhh...dah takde gambar dah kat bawah ni...:)....maksudnye...puding ni dah abis la dimakan oleh aku....hehhehehehe

20 comments:

rizputra7 said...

yg lepas goreng tue ada rupa macam pengat sira pisang jer....yg masukkan kuah puding tue belum try lagi

Mommyyus said...

haha..siut je bace entry ni..
pisang emas di bawak belayar ye..

ellis suriyani said...

ellis dtg spray shieldtox b4 tido..ekek..

writer is writing said...

terenye wife u....salute

Gransazer said...

wahh~sedapnye...huhu~

Nur Hawa Mohd Zin said...

sedapnye...awe datang nak makan b4 tido tapi dah hbs plak..kempunan awe...

kitatauke said...

rizputra7 : a ah...sbb goreng kan???lebih kurang je...pastu tambah kuah puding jekk....
mommyyus : hehhhee..tetiba ade idea nak merepek mase tu...:)
ellis : jgn banyak sgt...nnt bukan nyamuk yg lemas...org yang lemas...:)
writer : bole la...sape2 yg nak kawin...cari wife yang reti masak....
gransazer : mmg sedap beb...:)
hawa : hehhehe..sori..dah abis...:)

Queen said...

ahahahha..pisang lemak manis.santan kelapa muda....

btw nampak sedap...dan mudah..boleh try lepas niyh... =)

Matt said...

besnya dpt wife pandai masak :)

ct fad said...

sedap ke camtu..cam pelik jer..puding kene goreng dulu..pisang lmak manis ??tu pisang selalu bg sedekah kt masjid kan..

kitatauke said...

queen : mmg best...tgk mcm senang je...heheheh
matt : kl belom kawin...cari la yang pandai masak....:)
ct fad : pisang tu je yang goreng....yang lain...tak..

Hidayah Ismawi said...

wah! best best.. nampak sgt sedap.. tak susah sgt.. boleh try test ni..

nak cari kapal dulu.. minta bwk turun itu pisang emas sikit sblm dibawa belayar..

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

buat hidangan "tea time" sedap nih..
hehehe

kitatauke said...

hidayah : kapal baru berlanggar...masuk buletin utama...:)
aida : bukan setakat tea time...kopi time..milo time...pun sodap...:)

Nur Hawa Mohd Zin said...

awak..bab makan mmg..gambr pun ngah makan...huhu

kitatauke said...

hawa : hahahhaa....tu je gambar yg ade...:)

Nur Hawa Mohd Zin said...

hehehe...ok lah tu..

cweet pinky said...

kuah puding tuh , kena masak ek ... ingatkan tuang susu ke , wah , untg la wife masak kan puding , makin sayang ketat2 la , hahaha !!

kitatauke said...

cweet pinky :ntah..aku tak tau masak..tau mkn jek..kehkeh...

Hadriegas said...

WoW!!!!hahahaha