Sunday, May 16, 2010

Senyumlah walaupun keresahan anda MENGGUNUNG

Ntah kenapa pagi ni...aku nak tulis pasal ni...jujurnye...mmg aku biase gaduh ngan wife...sbb pade aku...tu salah la cara mengenali pasangan kite....tipu la kl ade org cakap....'aku tak penah langsung gaduh ngan pasangan aku'....contoh dah banyak kat negara kita ni....cakap 'ehh..saye dengan dia ok..kami bahagia'...last2..cerai gak...aku bukanlah lelaki/suami sempurna...takde manusia yang sempurna dlm dunia ni kecuali Rasulullah S.A.W....sbg pasangan..kita kenalah saling membantu.....(melalut dah aku ni)

sbg suami...aku bukanlah nak wife aku sediakan karpet merah bila aku balik keje...


bukan jugak menyediakan lauk pauk yang terbaaeeekk dr ladang bila aku sampai kat umah(kl dtg dlm 1 set..ape salahnye..:))


bukan jugak menyediakan massage 1st class dari Spa Q(kl bole dapat..best ni..:))


jujurnye aku cuma nak wife aku senyum je kat aku bile aku smpai kat umah....itu dah memadai....

aku tau...kami same2 keje...same2 penat....atleast senyum la...ilang luruh semua penat aku.....same2 la kite membina keluarga harmoni....kl sorg marah..sorg lagi diam....dan jgn plak sorg je yang marah...kene ingat....yg sorg lagi tu pun...ade amarah dia....so..give & take...(luahan hati kawan aku...ini bukan citer aku...hohooh)

16 comments:

darlia said...

senyum la~~senyum la~~ahai cek mek molek~~~~~

♥ nana i am ♥ said...

sabo yo lah..
ingat kan kitatauke punye problem.
haha.

* setuju sgt!give n take perlu ada.
moge bahagia slalu :)

kitatauke said...

lia:senyum seindah suria...(kaitan ke???)
nana:sokong....moga bahagia gak...:)

ezanoor said...

lor... ingatkan cite ko... suspender la piee.. tapi xpe, ini leh jadik pengajaran utk sume...

kitatauke said...

ezanoor:yup...pengajaran utk semua...moral of story...bersabarlah dengan kerenah pasangan..:)

sarah shafie said...

yup..senyum tu kn ley lmbutkn hati org..nk mrah pn tk jdi kn?

NICK IRFAN said...

btol aku sokong ko bro! senyum adalah ubat kpd segala-galanya...

akuvision said...

senyum penawar duka

Amilyn Zanal said...

terkejut gak aku...ko tulis gitu..suspended je aku baca..hehheh

kitatauke said...

sarah:bkn takat marah..penat balik keje pun ilang...:)
nick:aku pon sokong ko...:)
akuvision:pic ko pun senyum je...huhuh
milin:kebanyakan org akan hadapi bende ni..so bersedialah...:)

fatin hanani said...

hehe yep stju2
x smstinya suma nak yg terbaik kan
suma manusia x semprna...
:D

ct fad said...

hope your wife bace entry ko ni..aku selalu jugak gaduh ..hari2 tau,sbb kalo x gaduh rase cam x best plak..hihihi
laki aku bengang jerk bile aku start pegang komputer...hahhahah..

nurul said...

:)

kitatauke said...

fatin:yupp...sokong...hsbnd wife...saling melengkapi...tolak ansur...
ct fad:hahahha...gaduh normal...tapi bagaimana kite handle gaduh tu..tu yg penting(nasib laptop ade 1 sorg..huhuh)
pn nurul::P

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

hehehe...macam2...tapi camno asben balik keje p amik anak dulu...uhukss

ANNA MARIANA said...

senyum satu sedekah kan..