Thursday, May 13, 2010

Mcm mane kita potong kuku???ke main tibai je....:)

sebenarny dah 2 3 hari nak taip n3 ni...tapi mase tu ade idea lain...pagi ni ...tak tau plak nak tulis ape...ter pk plak bende ni...so...macam mane korang potong kuku korang??ke main tibai je...ni aku letak picture cara Nabi kite potong kuku..ade adab tau....Rasulullah adalah contoh yang paling lengkap....

nak tau lebih detail...klik sini...siap ade mase yg sesuai potong kuku....cara yg sesuai nak potong kuku....

p/s:kredit kat forum ustazmelaka.net....

8 comments:

kak ina mail said...

gigit kuku boleh tak, kalau dah malas nak potong kuku.

ct fad said...

dulu aku dapat gak risalah memotong kuku...ikut kejap jer..skang main tibai jer bile suke hati nak potong...(adekah aku berdose..)

JIVEBUMZ said...

biasanya sy potong kuku bermula jari telunjuk kanan dulu hingga seterusnya.. pastu last baru ibu jari..

good info neh! TQ

kitatauke said...

kak ina:gigit jari pun bole...huhuh
ct fad:cuba la ikot pelan2...lame2 biase la nnt...
jivebumz:lebih kurang macam ifo ni je..bagus...:)

shidah said...

aii..cm 2 ek..hummm..

kitatauke said...

shidah:dulu main taram gak...skg ni baru nak mengikut..huhu

trah zain said...

ayah saya selalu ceq tengok cara kami potong kuku,, menggigil nak potong,,haha

kitatauke said...

@trah zain-bagus la g2...ade pengawas peperiksaan...hahaha...