Sunday, May 2, 2010

Tidak halal =haram....betol tak????


Ramai sungguh orang semalam bershopping…ye la….cuti umumkan…kena plak jatuh hari sabtu….dapat la 2hari cuti….tu yang sesak orang kat EC Mall smlm…..tgh2 shopping2 barang dapur dengan wife….ternampak plak bende ni….sebab sebelum ni….tak perasan plak ade….saje je ambik gambar…ade modal nak update blog….hohohho….aku penah gak terpikir….nape diorg tulis tidak halal????nape tak tulis haram je….sebab bunyi kasar ke????tapi bende2 macam tu la yang buatkan orang islam takut…bukan lah tujuan untuk menakutkan…Cuma melahirkan rase gerun….bende tu dilarang agama……kalau tulis tidak halal…ramai je orang brani beli….macam gak H1N1=selesema bab1….nape tak guna je term selesema bab1….sbb kalau bab2 bab1 ni….orang cuak sket….bukanlah bertujuan menakutkan…Cuma biar kite same2 pk…bende tu bahaya…..

4 comments:

nurthurayya said...

TIDAK HALAL bunyik cm cumil cket k0t~haha

kitatauke said...

thurayya:hahahha...bab agama....takde makne nye comel2 kl bab haram haram....psstt...ade sorg ustaz kate....bab1 comel ke,cute ke..tetap haram...hohooho

BalqisShafiqa said...

betul tu, bila dengar bab-satu tu nampak comel ke cantik ke atau yg sama waktu dgnnya, ttp haram.

jgn nak membenarkan yang haram, cuma ingin menjaga sensiviti kaum, jadi digunakan 'non-halal'.

H1N1-selsema bab-satu ni haram utama, najis utama. :)

kitatauke said...

balqis:tu la....skg org islam tak takot.....same naik je...