Tuesday, October 23, 2012

Download software secara percuma

Aku biasanya men'download' perisian komputer di www.filehippo.com. Boleh klik di sini. Sebenarnya banyak lagi laman web yang menyediakan perisian secara percuma yang boleh di'download'. Cuma aku sangat-sangat familiar dengan filehippo ni. Jika buka web filehippo ni, muka depan dia akan terpapar seperti dibawah.


Boleh tengak di muka depan web filehippo ni. semua perisian telah ditetapkan mengikut kategori. Jadi amat mudah untuk mencari perisian yang kita kehendaki.


Andaikata tidak ketemuan perisian yang kita nak, boleh la cuba searh box di bahagian atas yang telah ditetapkan. Contohnya nak download google crome. Taip google crome dalam search box dan tekan go.


Cari pilihan yang ingin di'download'. Dalam contoh ni google crome. Seterusnya tekan download.


Download perisian versi terbaru di 'Download Latest Version'.


Tekan save file untuk download perisian tersebut. Andai kotak tersebut tidak keluar, klik di If not then please click this link


Bila download sudah selesai, double click kat software tu untuk install.


 Akan keluar pilihan untuk install. Tekan 'run' untuk install.


Selesai sudah cara untuk download dan install software secara percuma. Sebenarnya banyak lagi web yang menyediakan perisian secara percuma dan boleh di'download'. Andai kata tak jumpa software yang dikehendaki, google sahaja software berkenaan dan ditambah dengan perkataan download menggunakan google search box.

0 comments: