Sunday, December 30, 2012

BlackMart Alpha:Perisian Andriod Berbayar Tapi Download Percuma

3 hari lepas aku ada cerita tentang bagaimana nak buat supaya bateri smartphone android tahan lama. Klik sini. Ada pengguna android yang cuba install JuiceDefender Ultimate tu? Ada perubahan ke?:)

Kalau anda mencari perisian tersebut dalam Play Store, anda akan jumpa situasi seperti gambar di bawah. Adehh. Nak kena beli pula. Duit lagi. Macam mana ni?



Jangan risau. Anda masih boleh mendownload perisian android secara percuma di BlackMart Alpha.


BlackMart Alpha adalah antara tempat yang boleh kita guna untuk mencari perisian berasaskan OS Android. Tidak semua yang ada di Play Store ada juga di BlackMart Alpha. Tapi sekurang-kurangnya kita masih boleh mencari dan memuat turun perisian secara percuma di BlackMart Alpha.

Perhatikan di bahagian harga setiap perisian. Di BlackMart Alpha, tanda harga tersebut telah dipotong. Bermakna kita boleh memuat turun perisian tersebut secara percuma terus ke smartphone kita. Manakala di Play Store pula, harga yang tertera adalah amaun yang kita kena bayar untuk mendapatkan perisian tersebut.

Sebenarnya banyak lagi selain BlackMart Alpha yang boleh kita gunakan. Cuma sebagai pengguna yang biasa-biasa sahaja, pada aku BlackMart Alpha ini sudah mencukupi selain Play Store.

12 comments:

nur hayati said...

Ooo..baru tau..thanks for info.. :)

Kita tau ke said...

@nur hayati-sekadar berkongsi..:)

Cik Que said...

nampaknya saya baru tau..apa2pn terima kasih ats informasi..emm..blackmart alpha ni sama ngan playstore jugak ke?

Kita tau ke said...

@Cik Que-lebih kurang la..cuma tak semua yg berbayr di play store boleh dpt free kat blackmart ni..

Kelana Cinta said...

Nice.Mau download skarang.TQ Tauke!

Kita tau ke said...

@Kelana Cinta-sekadar berkongsi...:)

kak nora said...

selamat tahun baru

Kita tau ke said...

@kak nora-selamat jugak..:)

Gombug said...

Teknologi Android 'bertempur' bersama tentera: Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace... Baca selanjutnya

QasehnyaRania said...

salam kenal dan selamat tahun baru:)

follow sini dari segmen blogwalking, follow dan follow back :)

http://lobaksusue.blogspot.com/

Datcker said...

black mart di mana bisa di download?

kitatauke said...

@Datcker-try google blackmart alpha download...byk kot..