Thursday, December 13, 2012

Lelongan Akhir Tahun Jakel

Ini adalah antara tempat yang kebanyakan orang lelaki tak mahu pergi.

Tengah syok-syok layan drama melayu kaler hitam putih setiap tengahari sekarang ni, tiba-tiba keluar iklan ni.



Aku rasa berita ni memang sangat menggilakan bagi kebanyakan perempuan. Mana tak nya. Potongan sampai 85% tu. Mana nak dapat. Nak-nak akhir tahun ni. Bagi kebanyakan wanita yang berkerjaya, rasanya ada yang berdoa agar bonus tahun ni diberi awal. Hahaha.

Dengan diskaun sehingga 85% beserta tagline 'Semua Kain Mesti Dihabiskan', tak ke pengguna hilang pertimbangan seketika. Memang teruja je nak terjah Gedung Jakel yang berdekatan. Tu tak sampai lagi ke Gedung Jakel tu. Dah sampai nanti, lagi la berpinar biji mata. Dengan beraneka jenis fabrik, berbagai corak dan gaya, dengan langsirnya, tak salah untuk katakan ramai la yang akan menggila. Hahaha. Tu tak kira lagi dengan jiran sebelah yang dah mula memborong. Takkan la nak ketinggalan pula. Lawan tetap lawan..:)

Berdasarkan iklan di atas, masih ada setengah bulan lagi dari sekarang sebelum promosi Gedung Jakel berakhir. Aku bayangkan, ramai dah berkira-kira nak membeli belah di Gedung Jakel nanti. Tambahan pula sekarang masih lagi cuti sekolah.

Aku macam biasa la. Kalau orang rumah aku berkira-kira nak pergi ke Gedung Jakel ni, memang aku tarik diri. Tak kira la Jakel ke, Alamoda ke, Kamdar ke, aku lebih rela duduk di rumah dari ikut pergi shopping. Dah la lama nak memilih 1 1 kain tu. Lebih baik aku mengadap Dragon Ball dari ikut orang rumah aku pergi shopping. Hahaha. Tapi kalau PC Fair, ajak la orang lelaki..:)


6 comments:

s h a said...

Hehehe.Tu la dia.Orang perempuan memang ske bab2 ni.Kalau bawak ayah ke,abang ke pon x besh,sebabnye mesti diorang dah bising2 ajak blk.Kesimpulannya, kena ajak geng perempuan jgk kalo nk shopping kain ni. :)

kitatauke said...

s h a:sangat betol...lebih baik tgk drama melayu kat astro walau 60 kali ulang dr ikot org ppuan g shopping..hahaha..

ANNA MARIANA said...

wah, mesti best ni kalo join...

kitatauke said...

ANNA MARIANA:tolong jgn join...kayap nnt...:)

Nurhasnatul Nabila said...

uihhhh~ banyak nyeer lesss.. mesti pergi ni :)

kitatauke said...

Nurhasnatul Nabila:tipu je iklan tu...hahahha