Thursday, May 20, 2010

Antara menu femes kat sekolah(berasrama)....

Bagi yang dok hostel zaman sekolah dulu....mesti familiar dgn ikan ni kan?????

lebih dikenali dengan name IKAN JACKET dikalangan budak2 hostel...mmg stock baling ke dinding je ikan ni kl makcik dewan makan yang masak...
.
.
.
tapi bile dok ngan mak...ikan ni leh jadi menu yang best....belah belakang....taruk sambal+belacan....perrghhhhh....lawan plak ngan air asam....massyyyuuuukkkkkkkk...




8 comments:

Ezad said...

fuh.. kecuh sey.. kene ngan nasi panas2... mmg baek sey...

kitatauke said...

ezad:kene plak dr siang tak makan....peerrgghhhhhhhhhh

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

hahaha...teringat zaman itm dulu...bila time ikan jeket tu tak ramai yang nak p dining hall...bila ayam goreng ala2 kfc tu...tu diaaaa panjang tul beratur...hahaha

kitatauke said...

iz-ann:ooooo...puan dak itm gak ke???tu la...time lauk ayam...mmg nangis nak beratur...huhuhu

azremy said...

panggil ikan spring pun boleh

kitatauke said...

azremy:nape pggl ikan spring???

norinaomar said...

ikan jeket ni feveret saya,dia jadi sedap kalo kene cara masaknya,kalo goreng garing memang jadik kayu ler

kitatauke said...

norinaomar : kl dok hostel...memanjang jadi kayu je ikan ni...:)