Thursday, May 20, 2010

Makanan yang pertama kali di coba.....:)

Rehat tghari tadi...macam biase...balik umah la makan....huhuhuhu...mcm biase...mak aku dah siap masak...so...balik makan je....

tapi...tghari ni ade pelik sket....


korang tau pengat ape ni???biase kita makan pengat pisang@pengat labu....tapi....tghari ni...PENGAT BUAH KUINI.....hohohoh....


korang penah makan tak???aku pun ni la 1st time aku makan....& 1st time jugak mak aku buat...hohohooh....mak aku dpt resepi dari org yang naik teksi same2 ngan dia...hehehhe...rase pun...boleh tahan gak la.....geng2 blogger yang slalu masak...tak nak try ke?????hohohooh



16 comments:

Rabia Sensei said...

Menarik, tertarik..ko memang d'boom...pengat kuini!

kitatauke said...

rabia:1st time mkn ni....:)

Roronoa Zoro said...

kuini?

sedap x? rasa apa?

teringin makan pengat pisang.. =(

Matt said...

mesti best ni sbb i like buah kuini hehe.

kitatauke said...

zoro:sedap bro...bau kuini tu best...
matt:mmg best...:)

NAEME said...

peh...bru ku taw...ok2 x lpas mkn???

Nur Hawa Mohd Zin said...

tak pernah lagi...semalam baru makan pengat ubi keledek...so apa mcm? sedap tak? pos sikit

kitatauke said...

naeme:ok gak la...best
hawa:sedap...manis2....bau wangi kuini tu...try la...same je macam wat pengat biase...:)

Nur Hawa Mohd Zin said...

kalu kuini tak da..guna mangga blh tak?

kitatauke said...

hawa:bole kot...sbb sepupu je 2 buah tu....:)

Nur Hawa Mohd Zin said...

hehehehehehe....tapi seyes tak penah makan lagi..lau labu,pinsag dan semua ada lah..huhu..dtg umah awak lah camni

kitatauke said...

hawa:takde hal la....dtg je

Nur Hawa Mohd Zin said...

alrite...heheheh

ezanoor said...

rase macam tak tertelan je dengar pengat buah kuini... heheh

kitatauke said...

ezannor:cuba la dulu...bau dia...wangiiiiii

darlia said...

uik biar betik..pelam tlor bleh gak la kan