Monday, May 17, 2010

Siapa tak tahu childlock ni??

Benda ni pernah jadi kat kakak aku dulu....masa tu...kereta dia tak cukup 1tahun lagi.....bawa la anak saudara balik kampung.....dah sampai kat kampung....dia bagitau aku....pintu belakang belah kanan(blkg drebar) tak leh bukak ikot dalam...kene bukak ikot luar...kene anta pusat servis la ni...(kakak aku kate la).....dlm hati aku...mcm tak logik je...kete umur tak smpai setahun lagi....takkan dah rosak....aku pun pegi la tgk.......rupanye childlock tu....anak sedara dah ter ejas....jadi lock..sebab tu takleh bukak dari dalam.....

childlock ni hanya ade di ke-2 2 pintu belakang...pintu depan takde.....


ni gambar childlock ni...kalau tarik ke atas...dlm mode free...dari luar & dalam boleh bukak pintu....kl turun ke bawah...dlm mode lock...hanya dari luar sahaja yang boleh bukak.....


benda ni amat berguna bile mak ayah tak nak anak2 di dalam kereta keluar dari kereta...mgkn nak ambik barang sekejap tapi anak2 kecil dah ade dalan kereta.....

p/s:bg yg dah ade kereta....ambik tau la pasal kereta kita....kl jd ape2...senang...:)

17 comments:

iz-AnN عبداللطيف said...

salam singgah

first:dah tukar template baru ke...hehehe...

kedua...tulah guna childlock memang bagus terutama anak2 yang dok belakang...mana tau, pantang lepa derang bukak pintu masa kete on da road tak ke naya kan...hehehe...

AMIRA IS MIRA said...

satu info yg amt berguna.thanks.

LeaKhalid said...

ye...penting ini.sy akan sentiasa pastikan childlock ini lock utk keselamatan anak2 sy..(^^,)

Nur Hawa Mohd Zin said...

owh patut lah..selalu naik kete org bukak dari luar..ingt sebab nak jd datin...heheh...ada gak diowg ckap safety pada budak...tapi tak pernah belek pun bnda tu..hehe..tq.ya

SwEetForEst said...

ohooo..baru tau..tq for sharing..

^___^

zAzZa said...

owh....baru tahu kewujudan bnde tu..huhu

Roronoa Zoro said...

oooooooooooo..begitu.....

kitatauke said...

iz-ann:ehh..perasan ke???..:)..btol....sgt berguna utk ibu bapa yg ade anak2 kecik...
amira:welcome...share ilmu yang bole org lain guna jgk...:)
hawa:same macam kakak saye...huhuh
lea:sokong...amat berguna kpd ibubapa...:)
sweetforest:wekam...sharing is caring...huhuhu
zazza:skg dah tau kan??huhuh
zoro:ye..begitu...:)

Nur Hawa Mohd Zin said...

heheh,,yeke...well..mana nak tau kene belek sume tu

kitatauke said...
This comment has been removed by the author.
kitatauke said...

hawa:kene ambik tau la bende yg berguna utk kite...:)

Nur Hawa Mohd Zin said...

hah tu lah..org yang tak da lesen dan tak da kete cam awe ni mana nak amik tau dulu..skunk akan amik tau..tq

kitatauke said...

hawa:hahhaha...takpe....pelan2...huhuh

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

dah selalu jenguk...tentulah perasan...hehehe...selamat berblogging...

Miss Zahirah said...

owh.. bru tau ni..
trima kasih sbb share..
pasni sya tgk kt kete sdri.. ;)

kitatauke said...

@.:iz-AnN a.k.a cOmOt:.-janji kita tau guna..:)

kitatauke said...

@Miss Zahirah-rasenya semua kereta ade ni..utk keselamatan..