Thursday, June 3, 2010

Pizza Raja Ikan Pizza Hut.....Lazattt.....

Petang ni baru aku ade kesempatan nak tulis N3 pasal Pizza Raja Ikan ni.....dah dekat seminggu pizza ni dah masuk dalam perut aku...aku ngan wife aku melantak Pizza Raja Ikan ni pada 28/5/2010...bersamaan Hari Wesak....skg ni...3/6/2010...maknanya pizza ni dah lalu pun kitaran semulajadi yang sepatutnya berlaku kat semua perut manusia.....dah takde dah dlm perut aku....sbb dah banyak kali aku memerut....hahahhaa...

Sebenarnya gaduh gak ngan wife aku....dia nak makan benda lain..aku suka pizza...tapi wife kena ikot ckp husband...huhuhuh...last2....berjaya gak aku meracun wife aku supaya makan pizza.....bertempat di Pizza Hut Kuantan Parade....

masa ni cuti umum...ye la...Hari Wesak...aku berpikirin....memang sesak la...takde tempat...sbb penah kena kat Pizza Hut EC Mall....tapi...alih2...situasi berbeda....

siap ada close section lagi...org tak ramai....mungkin ramai balik kampung kot.....ye la....dapat cuti 3 hari....ape lagi.....raye lak tu...:)
dah terpampang tulis situ...kawasan ni ditutup....tapi ade gak rakyat Malaysia yang memang tak alert atau saje2 buat tak paham bahasa...still masuk kawasan ni....walhal banyak lagi meja kosong.....takpe la....bukan aku nak komen pun pasal rakyat Malaysia prihatin ke tak...yang penting...mase ni...perot aku tengah lapo....hohohooho

duduk je kat meja.....ape lagi...ushar menu la.....tapi hari ni....memang dah plan nak rase Pizza Raja Ikan ni......so memang order yang ni je la....

gambar yang akan buat aku jadi kaya...kenapa???sbb bila Pizza Hut tengok gambar ni....mesti diorang akan ambik wife aku jadi model iklan diorang..dengan senyuman yang dibuat2....memang diorg takkan lepaskan peluang menyain kontrak dengan wife aku sbg model iklan diorg......mase tu...aku akan bertindak merangkap pengurus kepada wife aku...hahahhaha
ok....mcm biase....ape barang pertama yang akan sampai bile kita order makan???sah2 la air....tapi ade gak kedai yang sengal....makanan dah sampai....dah separuh pun...air plak tak sampai2....memang nak kene maki la.....yang standard.....air dah nak abis....makanan segan2 je nak lepak depan mata kita.....
yang ni aku suka....barang ke 2 yang sampai.....sup Pizza Hut...aku tak tau...ape barang yang diorg taruk dalam sup ni...sedap dia lain macam.....memang tak kan sama ngan tempat lain.....dari dulu...sampai sekarang aku suke ngan sup Pizza Hut ni.....
wife aku sedang menikmati sup Pizza Hut dengan rakusnya.............

Roti garlic kot....barang ke-3 yang sampai kat meja aku....memang enak dimakan bersama2 sup kat atas ni.....(tapi rasenya...roti yang sblm ni..best lagi...hohooh)

tak sempat nak cerita panjang lebar pasal roti ni....dah abis diranggos oleh aku dan wife aku dengan lahapnya....

ni je add on yang wife aku mintak....strawberry yogurt....best gak....tak masam sangat+tak manis sangat....suam2 kentut je....tapi memang sedap...hohohooh

kenapa aku kate strawberry yogurt tu best???tgk mata wife aku....sampai jadi macam tu skali....nasib baik kua dari restoran ni...mata dia elok balik....kl tak...aku tggl je kat dalam pizza ni...huhuhu

taraaaaa....menu utama dah sampai......nampak macam lazat...jom try........:)
diangkat dengan penoh lemah gemalai oleh si husband supaya tak jatuh...(sbnrnya ade awek kat sebelah...control la...huhuhuh)
disantap dengan penoh berhemah oleh si isteri di kala mana gambar sedang dirakam oleh si suami.....
potongan ke-2 untuk isteri....rakusnyaaaaaa..........
jujurnya...Pizza Raja Ikan ni memang sedap.....ade ikan ala filet....ade nenas..rase masam2 sket.....
haaaa!!!!!tggl 2 potongan je....kuatnye makan....
antara usaha gigih wife aku untuk abiskan pizza ni.....:)
lagi serangan terakhir dari wife aku untuk abiskan menu yang kitorg order......
ni bukan order tambahan...ni la 2 slice yang tak abis tadi...mmg kitorg selalu macam ni......kalau makan pizza....saje simpan lagi 2 slices untuk makan dalam kereta...hahhahaha...macam dah jadi tabiat plak....
oooppssss...lupa 1 hal....aku lupa nak snap gambar resit......sebenarnya...bukan lupa....saje tak snap...sbb???semua2 gambar kat atas ni....bukan aku yang bayar...wife aku yang bayar....hahahhahahha

5 comments:

NARDtheNERD said...

lapar pulak.
hehe.
=))

aNiSa hANg tUaH said...

haa
kan mesra begitu
lain kali ta moh gaduh22 hehehehe

Roronoa Zoro said...

tetiba nak makan pizza lagi.. padahal minggu lepas dah makan.. T_T

gara2 melihat kitatauke makan, aku jadi teringin.. haha

kak ina mail said...

semoga berjaya.makan dua orang je, tak ajak akak pun.

kitatauke said...

nard : jemput la makan...:)

anisa : alah...gaduh mane sgt...biasa la....laki bini...:)

zoro : hahahhha....pizza ikan ni dah try ke???sedap gak bro...

kak ina : bajet cukup2 utk berdua...miahahhaa