Friday, June 4, 2010

Puding Raja....dimakan oleh bukan seorang raja!!

Dulu aku penah cerita pasal Puding Pisang....dan aku ade selit pasal Puding Raja....kali ni aku tepek gambar Puding Raja...made by mother in law aku...hahhaha...rase???memang terbaeekkk.....cam ketagih la plak...huhuhuh


gambar puding yang dah siap....aku tau makan je...hahahha...ade 3 bahan yang mak mertua aku letak....boleh tambah..cuma kali ni...ni je yang dia letak....

1.urat emas (diperbuat dr kuning telur...susah nak buat ni)
2.buah prun...kasi masam2 sket...= lazat
3.pisang yg digoreng (setelah pulang dari berlayar)

diisi dalam mug...senang utk dilahapkan


tuangkan kuah puding (diperbuat dari susu segar dari ladang)


ehhh....tggl sisi+mug kosong?????maksudnye puding tersebut telah selamat bermastautin dalam perut aku....mihahahhahha

11 comments:

cha said...

nampak sedap.tp pelik

kitatauke said...

cha : kl halal+sedap...pelik tolak tepi..kehkeh

sarah shafie said...

mcm besh je, nak2 kuah dia tu..sgt suka lah..

Roronoa Zoro said...

apa ramuan dia tue.. isk.. macam best.. kenapa x pernah tgk org jual ek?

nakk rasa.. kau kena pos kat aku nie.. hehe..

gurau jer.. =P

ASaDa RyutaRo said...

cam sedap.. cmna ea nk buat kuah puding..

**okeh.. akan mencari.. (^^,)

kitatauke said...

sarah : mmg best....dah ketagih pun...:)

zoro : haa??nak kene pos ke??hikhik...kuah tu...buat dr susu cair+gula+telur je

asada : mmg sedap....

aishah (◕‿◕✿) said...

wooww!! mcm best! ni org yg belah2 mne buat ni eh?? sbb xpenah pn makan..hee~

Nur Hawa Mohd Zin said...

makanan org mana ni? seyes tak pernah jumpa...mmg awe tak tau..skunk kite dah tau..hehe

kitatauke said...

aishah+hawa : org pahang....kot...:)

kasih alya said...

wan...dah lama aku cari resepi puding raja pior org pekan buat... dlu aku ngidam smp sdh xdpt ko..heheeee...klu blh tlg minta resepi ni kat mentua ko n kasi kat aku try buat leh?;)....sian aku weh... ngidam ni..dah ler duk jauh...ngeh3...(fiza sarman)

kitatauke said...

kasih alya : aku tgk puding yg ko buat dlm blog ko tu...lebih kurang same je...:)