Friday, March 2, 2012

Binatang apa ni??


Gambar kat atas ni aku snap masa keluar dari ofis....tengahari tadi....sebelum keluar nak solat jumaat...agak-agak korang yang baca blog aku ni....apa nama binatang ni???ade yang kata cakkciborr la...mentibang gunung la....

terfikir pulak nak guna perkhidmatan google image...ye la kan...diorang kata...bukan takat ayat diorg boleh cari...gambar pun diorang boleh pair kan....tapi...................cer tengok hasil carian google tu....huhhhh...


gambar yang menyerupai lucah ada....yang lucah terus pun ada.....so....boleh pakai ke google image ni???tak pernah guna google image???jom try....

1.bukak www.google.com
2.kat belah kiri/atas...klik image....
3.kat bawah logo google...ade kotak carian...hujung sekali...ada gambar kamera....klik kat kamera tu....
4.akan keluar search by image...klik pulak kat upload an image....
5.cari kat mana gambar yang kita nak tau tu....
6.tunggu seketika sampai keluar gambar2 yang google rasa sama padan....tapi mcm tak sama je....

siapa ada jawapan untuk soalan di atas???apa nama binatang itu??

3 comments:

SAYA BUKAN SAMDOL said...

lipas version 2012 kot haha

RoyRMY - Rohairy said...

ratu lipas!

kitatauke said...

hahahha....aku baru tengok spesis ni...org lain mgkin dah tgk...huhuhu