Monday, March 26, 2012

Koperasi Permodalan Felda

Setelah berminggu2 mak aku bising pasal aku tak buat2 lagi permohonan untuk masukkan dividen kpf terus ke akaun maybank...maka hari ini...bersempena aku cuti...aku tergerak hati untuk buat semua tu...

sebenarnya..bukan aku tak nak buat..aku dah pun pergi ke pejabat felda berdekatan dengan aku..bertanyakan hal ni..tapi jawapan yang sangat mengecewakan aku dapat..orang kat pejabat tu suruh aku buat sendiri..sebab dia tau aku kerja kat cc..tau buat surat sendiri katanya..abes..apa guna ko keje dengan felda??dah sah2 kerja ko..adehh..aku dah biasa kena dengan pejabat felda..benda2 macam ni..

jadi..hari ni..aku pun belek2 la website kpf..google je nama kpf tu..aku pilih yang atas sekali..huhh..nasib terus ke halaman utama kpf..aku bercadang nak hantar emel untuk nak tanya dahulu..macam mana nak buat permohonan tu..so..aku jumpa option hubungu kami..macam gambar kat bawah..

cuma ada 2 pilihan..1 melalui phone call..dan yang ke-2 melalui emel..oleh kerana aku ni jenis yang kedekut..so aku pilih pertanyaan melalui emel..sebab aku ni jenis tak pandai sangat nak bertanya secara formal..so aku pilih la nak hantar emel..

setelah puas memerah otak untuk membuat karangan terbaik..ditambah plak dengan dah berbelas tahun meninggalkan bangku sekolah..akhirnya aku berjaya siapkan jugak emel tersebut..huhh bangganya..

persaan bangga yang berbunga tadinya..setelah berjaya memeras otak mereka2 ayat untuk di emelkan ke kpf..akhirnya hancur macam tu je..iye la..tak sampai 3 minit aku hantar emel..aku dapat balasan macam kat atas ni..adehh..sia2 aku karaang emel tu..

di zaman yang serba canggih ni..ada jugak institusi yang tidak lagi menggunakan emel..kalau setakat emel berjaya dihantar..tapi tak dibalas..kira ok la lagi..boleh diterima..ini langsung tak sampai..adehh..terpaksa guna cara ke-2..phone call..apa la nasib..tak canggih langsung..

p/s:sesiapa ahli kpf..yang tau macam mana nak settle masalah aku ni..tolong komen k..tq..

1 comments:

Al-Adaweeya said...

salam..direct g kat pjabat felda kat felda masing2 trus mtak form isi..nnt pegawai felda akn trus proceed ke KPF..sy isi 2 taun lpas..awal taun lepas da dapat numb ahli=)