Thursday, November 8, 2012

Masukkan Coding Dalam Entri Blog

Entri aku sebelum ni pasal pasang Read More pada blog menyebabkan aku berdepan dengan masalah. Masalahnya coding untuk Read More tu tak boleh paste dalam posting sebab HTML code. Jadinya aku kena encode dulu coding tu supaya boleh di'paste'kan dalam posting tu.

Setelah kenal pasti coding yang hendak diletak dalam posting, copy dulu coding tersebut. Kemudian encode coding tersebut di web ini. http://centricle.com/tools/html-entities/ . Jangan lupa padam/delete/clearkan dulu apa-apa perkataan yang ada dalam kotak tu.


Lepas dah berjaya encode coding tersebut, copy & paste dalam posting. Senang kan??

4 comments:

krole said...

thanks for sharing...pasni le try hihii~

kitatauke said...

krole:tuan masta blog...mesti tau ni..:)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Thanx for sharing..^^

kitatauke said...

LiLy @ MaMaQiStInA:same2...tulis benda senang jek..