Sunday, December 9, 2012

Alasan Sambung Belajar Master & PHD - MyBrain15

Hari ni cukup semangat nak blogwalking..Hahaha. Tak tau kenapa. Mungkin memandangkan kadar kelajuan internet pagi ni tak sesiput seperti semalam. Hahaha.

Sedang asyik blogwalking, membalas dan memfollow semua rakan-rakan blogger, tiba-tiba mesej di YM dari seorang kenalan mengejutkan.


Selama ni memang dah tetapkan. Cukuplah setakat ijazah sahaja. Rasanya dah tak mampu nak pergi jauh. Hahaha. Sebabnya cuma 1. Lemah Bahasa Inggeris. Itu saja yang menjadi kekangan.

Tapi kandungan YM kat atas buatkan aku berfikir sejenak. Biasanya aku abaikan saja bila ada pertanyaan tak nak sambung belajar lagi ke?

Klik pada gambar di atas untuk ke page 

Ini yang bermain dibenak aku sekarang. MyBrain15. Benda ni dah lama. Cuma hari ni baru aku tahu. Ye la. Selama ni memang tak ambil tahu pun sebab memang dah setkan dalam kepala otak, tak nak ambil master. Tapi tawaran dari KPT ni memang harus dipertimbangkan. Sebabnya MyBrain15 ni akan tamat dalam Tahun 2015. Macam rugi pula bila tak rebut peluang ni. Perlu ke aku buat permohonan untuk MyBrain15 ni??

16 comments:

Dunia Wilma said...

Ini peluang baik...
Rasanya rugi kalau tak sambung kan ^_^
Wilma pun tengah fikir 2x nie ^_^
Terima kasih coz sudi berkongsi info nie...

Nieyxzha Hassan said...

Eh..yuran free? Master? Ni rase nak ni? Kat semua ipt ke?

Wilma Talib said...

peluang awaklah..apakata awak try isi..tak salahkan..if tak dpt or tak dapat belakang cerita.. Peluang jrg2 nak dtg..^^!

kitatauke said...

Dunia Wilma:tu la...tgh timbang2..nak apply ke x..

Nieyxzha Hassan:ape yg paham..yuran free...master&phd...ipta/kolej universiti...

Wilma Talib:betul tu...rase mcm nak try je...

eitcha,IM said...

peluang baik tu... tak rugi pun kalau sambung :)

kitatauke said...

eitcha,IM:tu la...mmg kena pertimbangkan...

FatihaNur said...

Ni utk.full.time.ekh? Alahai utk.pjj.xde.ke?

kitatauke said...

FatihaNur:rasenye ada parttime..cer baca syarat dia...:)

LYAfrina said...

selagi muda+sihat... hargai peluang tu

Pink Tulip said...

cik tulip pon selalu dok pikir nak sambung study tapi takut sangat tak boleh nak bagi komitmen macam dulu almaklumlah sekarang dah sedap kije.erm..fikir & terus berfikir

kitatauke said...

LYAfrina:komen ringkas je...tapi wat aku terpikir...

Pink Tulip:tu la...pk dan terus pk..mcm xde kesudahan je...:)

Miss Zahirah said...

selagi nyawa dikandung badan, truskan niat murni itu.. hihihi

Ieta Mat Sa'ad said...

Rugi tak ambil peluang. Selamat sambung study... Study tu mmg best :)

kitatauke said...

Miss Zahirah&Ieta Mat Sa'ad:tu la...rase mcm rugi kl x ambik...tgh timbang&sukat ni ha..nak ambik ke x...:)

secret of us said...

saya pun pernah terfikir nak apply mybrain tuk sambung master..^^tapi asyik tangguh jer...hurm..

kitatauke said...

secret of us:same la...tgh berkira2..nak ambik ke x...