Tuesday, May 18, 2010

Elektrik takde...ape nak buat ni????

Hari ni aku cuti lagi...cuti aku ni...pelik dari org lain...cuti isnin selasa...sabtu ahad keje....huhuhuh....biase nye...bangun pagi2....lepas selesai solat subuh...aku biase blogwalking kat blogger2 yang biase berjalan kat shoutbox aku....tapi pagi ni....bangun2....elektrik takde...huhhhhhh.....ape nak buat buat ni....elektrik ni mmg sgt2 penting....sape la yang jumpe elektrik ni zaman dulu???kl ade peti ais 4tingkat pun....komputer harga beriban2 pun....kl tak de elektrik.....hahhaha....semua tu tak berguna....:)

dan ni la aktiviti aku pagi ni....cuti+takde elektrik....basuh kereta lagi baik...huhuhu....dah 2mggu tak mandi ni....arini balas dendam....siap shampoo+vacum+wax....kira pakej la arini....dekat 2jam gak buat semua bende tu...huhuh


ape agaknye aktiviti korang kalau elektrik takde haa????dulu...pernah 1 hari suntuk umah aku takde elektik....baca paper dah 4 5 kali khatam....siap iklan2 kat paper pun aku baca...hahhaha...tu la penangan bile elektrik tiada.....terima kasih kepada TNB(Tenaga Nasional Berhad) kerana sentiasa bekerja keras memastikan bekalan elektrik sentiasa ade.....:)

15 comments:

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

sian...takde elektrik takpe lagi...jangan takde air sudah...:P

bro, tolonglah buang verification code tu...susah ai nak komeng2 ni...hehehe...

kitatauke said...

iz-ann:setuju...takde air mmg lagi azab..(mcm mane nak buang tu...hehehe..tolong ajar bole???)

farra8979 said...

sian x dek elektrik ek...

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

hehehe...buleh...p kat setting..
kemudian p kat bahagian comment
bawah sekali cari show word verification for comments...jangan segan jangan malu klik no ok...heheh...ok...save jek pastu...siap...

kalu tak buang lagi, malasnya nak kumenng...:p

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe elektrik tak da tak pe..jgn tak da air...huhuh...susah..nk cari perigi..hehhe

akuvision said...

heheh letrik takda, pasang lilin la jawabnya kalau malam. Paling best main teka bayang2

Faezah Hannah Al Baj said...

sekali sekala elektrik takde..ape salahnye..hooho... ^_^'

ASaDa RyutaRo said...

hahaha.. ayat bagi kat TNB tu cam best je di ulang banyak kali. hahaha

apesal lak tempat tu slalu xde letrik? hurmm..

Abu Luqman said...

sebagai sahabat kak mimie yang dah lama dalm sistem maya..dari tahun lalu..hadiah mcm award juga le.

sue said...

makanye layan mata la..ahahah

kitatauke said...

farra:gian nak blogging..huhuh
iz-ann:dah ejas...silalah mengomeng...huhuh
hawa:setuju...air lagi penting...:)
akuvision:antara xtvt yg bole dibuat..huhuhu
asada:puji sket TNB..:)
faezah:jatuh produktiviti negara nnt...:)
abu luqman:tq atas penerangan saudara
sue:hahah...dah tak larat nak tdo...

Siti said...

siti kalau letrik takde..cepat2 kol TNB..brg penting duk dlm peti ais..mmg tak senang duduk la selagi TNB tak betulkan..huhu

kak ina mail said...

Tauke kenapa bill letrik mahal sekarang?.atau adakah kerana akak selalu mengunakan oven.tolong pantau.

Kesatria Baja Hitam said...

woooh letrik tak de time2 panas mcm ni mau berguling2 panas jawabnye.haha

kitatauke said...

siti:tak tgk blog lagi resah+gelisah...hohoho
kak ina:hahaha...sbb kebanyakan
kawasan...TNB kasi 2bulan...berangan la nak dpt Rm20 kebawah(free)..hhohooh
kesatria:berguling dlm bilik air...huhhuh(hero aku mase budak2 ni...:))