Wednesday, July 21, 2010

Ada lesen betul ke lesen terbang?????

Benda ni acap kali terkena kat aku....ni aku nak story tentang pemanduan kenderaan untuk memasuki roundabout.......

Situasi aku dalam kedudukan anak panah hitam.....so kenderaan lain dalam kedudukan anak panah merah......


so...kalau ikut logik akal.....mesti la aku kena beri laluan kat kenderaan anak panah merah kan?sbb dia dah berada dalam roundabout....aku belum lagi masuk roundabout....

tapi....dek kerana baiknya hati pemandu anak panah merah ni tadi.....dia telah memberhentikan kenderaan beliau.....sebab beri laluan kat aku....ye la....orang baik hati la katakan.....sepatutnya...kenderaan anak panah merah la yang kena teruskan pemanduan untuk mengelakkan kesesakan dalam roundabout....

kadang2..aku terpikir....salah aku ke sebab beri laluan kat dia????






8 comments:

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

lesen baru kot tu.. sube tgk ade tanda P ke tak.. ehehe~

diraja22 said...

mcm belajar ambil undang2 lalulintas plak.. hati orang baik mmg mcm 2..
tp jgn amalkan..

Queen said...

bagi aku ok je..manalah tahu dia betul2 nak bagi laluan ke hape kan..atau mungkin dia baru abis lesen ke..atau muncung ko terkeluar ke....

owh..banyaknye mungkin..agaggaga

kitatauke said...

☺[ai][sUmi]☺Chan : hhehe..mungkin la kot...

diraja22 : kl kita ber 2 dgn dia je takpe...kl byk kete...

Queen : hehhee...masuk roundabout pun belom....mgkin la kot...jenis org yang baik hati....:)..(sangka baik)

nurul said...

inilah yang selalu terjadi....rasa sengal sgt2....kalau ikutkan hati nak turun bg ceramah ckit...ada baik hati berhenti bg lalu itu tak marah sgt...tp ada yg bangang blh ke kita dalam round board kena berhenti dia nak lalu....mmg diaorg ni takda lesen tak pun bodoh....cz pandangan salah....tp kalau dia langgar kereta i mmg maut ler.....

kitatauke said...

nurul : amboi...garangnye....:)

amira said...

sgt kelakar la kereta tu..

kitatauke said...

@amirarase nak hempok je driver mcm tu..:)