Thursday, July 22, 2010

Baja Cap Rajin!!!!

Ni cerita tentang mak aku....biasa la...bila dah duduk berjiran ni.....petang2....memang banyak bergosip...hohoh...

nak jadi cerita....geng2 diorg ni......baru dapat anak benih....tak silap aku....pokok bendi kot.....so...diorg pun pakat2 la tanam kat sekeliling umah.....
kebetulan plak...dalam ramai2 yang bercucuk tanam tu.....bendi mak aku antara yang hidup....so...alhamdulillah la....takyah beli bendi dah....hohooh....

ada plak..salah sorang tu...tanam tak hidup.....so dia tanya la mak aku.....tanam bendi....taruk baja apa.....mak aku cakap.....BAJA CAP RAJIN....hehehe....senyap la makcik tu.....makcik tu plak...memang perangai dia.....tanam tau...jaga tak tau(malas)...so...memang patut pun makcik tu g cari dan beli BAJA CAP RAJIN ni.....hohoooh

apa2 pun la dalam hidup kita ni...kena rajin....kalau kerja yang kita tak tau...kena la rajin ambik tau...lama2 tau la.....kalau malas nak ambik tau....sampai bila kita takkan tau....kan????kitatauke?????ehhhh...ke laut dah ni....:)

12 comments:

Nur Hawa Mohd Zin said...

wah....jadi kite kena rajin....yeah!!! huhuh....

Hidayah Ismawi said...

Kalau lah ada baja cap rajin..dah lama kita beli :)

MY LATEST ENTRY: The Other Queen

Queen said...

heee..setuju!!!!

d'ya fiza said...

hehhehee....ko ngumpat makcik tu kat blog lak yek...nnt aku bg baja kurangkan kesuburan ngumpat lak...hahahaa

kitatauke said...

hawa : yup....semestinya...

hidayah : bkn awak je...semua org...huhuhuh...

queen : same dengan la kita...:)

kitatauke said...

d'ya fiza : makcik tu buta ict...miahahhaa

I*K*T*I*R*A*F said...

ye, RAJIN.

err,nak pegi class dah. :D

kitatauke said...

I*K*T*I*R*A*F : bagus2...g sekolah...

M a W a D D a H said...

sume benda kena rajin..kalu malas, memang xjadi ape lah..hehe

kitatauke said...

M a W a D D a H : setuju

Faizal@PeJAY said...

rajin2 le

Faizal@PeJAY said...

rajin2