Wednesday, August 18, 2010

Durian daun.....pertama kali tengok ni...

Ni lah kali pertama dalam hidup aku...aku tengok durian fizikal dia macam ni....sebelum ni....aku pernah tengok durian isi marah(dalam tenet la)....yang ni..real punyer....abang ipar aku beli....5hengget selonggok....
disebabkan dibeli pada siang hari bulan puasa....kene la tunggu waktu berbuka dulu....nak tau macam mane rase durian daun ni.....

ni anak sedara aku yang makan.....umur baya budak dalam rancangan I'M OLD ENOUGH....nak tanye lebih2...kita plak tak paham...so...tunggu je la waktu berbuka nanti....
rase macam lebih kurang durian biasa.....cuma isi durian daun ni....nipis....dan....bau dia...maung....bau macam putik durian biasa....tapi durian daun ni....bau dia kuat lagi....

bagi yang tak pernah rase...kl jumpe...try la...nanti orang kate tak kenal buah2an tempatan plak.....tapi....kalau bawak naik kereta...memang terbaik...1 kereta bau durian ni...hohohoho

8 comments:

kata kila said...

semalam da[at durin jugak. mak aih satu kete bau durin.tangan bau durian pun tak hilang lagi ceit

amira said...

huish... nak sebulas nak rasa!!!

kitatauke said...

killa : hahhaha...memang terbaik la durian daun ni....

amira : ade sebijik je pun....tu pun kecik...:)

::fadxieza:: said...

first time tgk durian ni kat sini..
haha..
duri ke daun tu?

Queen said...

fuiyoo...dah macam ball yang banyak duri2 tu yang boleh lantun2 tu..he..kiut seh

kitatauke said...

::fadxieza:: durian daun....

Queen : macam buah rambutan pada skala yang besar...hohohoh

ANNA MARIANA said...

anna suka durian tapi durian ni anna x pernah rasa lagi...hihii

kitatauke said...

@ANNA MARIANA-ni pestime tgk...tak sedap sgt la compare dgn durian biasa..