Sunday, March 13, 2011

Maria Ozawa terselamat...yahooooooooo!!!

APAKAH DEFINISI BERITA?

Definisi umum berita ialah laporan mengenai fakta atau idea terbaru yang benar dan atau yang penting bagi sebahagian khalayak, melalui media seperti surat khabar, radio, television, media on-line internet.

Menurut Willard Grosvenor Bleyer ialah berita adalah segala sesuatu yang terkait waktu dan menarik perhatian banyak orang dan berita terbaik adalah hal-hal yang paling enarik yang boleh menarik sebanyak mungkin orang (untuk membacanya).

penting ke berita ni???sebab blog aku....memang tak penting la pada aku...sebab banyak lagi benda lain yang patut dipaparkan sebagai berita...terutama golongan sederhana macam aku ni...

8 comments:

neslO_ais said...

adui..
itu yg jadi news eh..
agegegege~

kitatauke said...

mcm takde bende lagi penting dr tu...

NaNaSaHiR DaTaNg KoMeN.. said...

tahu takpe...tu untuk pelanggan2 dia kot...heheh mesti ramai kan...comei lak tu...hehhe

KiN said...

uhuhu.klu yg ni laju je...:)

kitatauke said...

NaNaSaHiR : kl g2..wat ekslusif utk customer dia je la...huhuuh

KiN : sbb bukan berkaitan dgn negara...section salah tu...

pingu_kecik said...

APAKAH DEFINISI BERITA?
Definisi umum berita ialah laporan mengenai fakta atau idea terbaru yang benar dan atau yang penting bagi sebahagian khalayak, melalui media seperti surat khabar, radio, television, media on-line internet.

PENTINGNYA dia..Haha..

Cikbelog said...

adoii ni pun jd news? heee

kitatauke said...

janji paper laku....penting ke tak..belakang citer...huhuhuh